16 Ocak 2008 Çarşamba

ÇAY SAATİ PASTALARI

PEYNİRLİ POĞAÇA
MALZEMELER

3 yumurta (iki tanesinin sarısını ayırın üzerlerine süreceksiniz)
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket margarin, oda sıcaklığında
yarım paket kabartma tozu
tuz
aldığı kadar un

iç malzemeleri:

beyaz peynir
doğranmış maydanoz

hazırlanması:
1. un hariç hamur için gereken tüm malzemeleri karıştırın. unu azar azar ekleyin yumuşak ama elinize kesinlikle yapışmayan bir hamur elde edin. (ben her tamam oldu dedikçe annem biraz .
2. bir tahtayı unlayın. hamurdan iki avcunuz dolusu bir parça alın. bunu rulo yapın ve elinizle avcunuzun ortası kadar parçalar koparın.
3. kopardığınız parçaların her birin avcunuzda yumarlayın. tahtanın üzerine koyup iki elinizin parmak uçlarıyla 3-4 kez bastırarak açın. hamur çok ince olmasın biraz kalın olursa daha iyi olur.
4. ortasına iç malzemesinden bir tatlı kaşığı koyun. ve uçlarını kapatın.
5. poğaçaları tepsiye dizip üzerlerine ayırdığınız yumurta sarılarını sürün. isterseniz çörek otu serpin. önceden ısıtılmış 200C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin

Hiç yorum yok: