16 Ocak 2008 Çarşamba

REÇEL YAPIMI

GÜL REÇELİ

MALZEMELER
400 gram gül yaprağı
1600 gram toz şeker
2su bardagı su
2 adet limon suyu
3damla gül yağı

YAPILIŞI

Gül yapraklarını 400gram şekerle iyice karıştırın.3-4saat bekletin.şekerin kalanını 2su bardağı su ile geniş bir tencerede karıştırın.Çok hafif koyulaşmaya başladığında şeker ile karıştırdığınız gül yapraklarını ekleyin.Arada bir karıştırarak kıvamına gelip gelmediğini kontrol edin. kıvamına geldiğinde 2 adet limonun suyunu ve gül yapraklarını ekleyin. Ateşin üzerinden indirinrip ılıtarak kavanozlara doldurun .Soğuttuktan sonra kapağını sıkıca kapatarak,güneş görmeyen bir yerde saklayın
NOT:BU REÇEL MAYIS AYINDA AÇAN KOKULU GÜLLERİN TAÇ YAPRAKLARINDAN YAPILIR

Hiç yorum yok: