MALZEMELER
250 gr kıyma
1 Avuç Pirinç
1 Adet Kuru soğan
1 Tutam Maydanoz
1 Yemek Kaşığı sıvı yağ
1 Adet Limon
1 Kahve Fincanı un
Tuz
Pul biberi
Karabiber
YAPILIŞI
Kıyma, rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ile yoğrulur. 15 dakika kadar sıcak suda durmuş pirincin suyu süzülerek 1 yumurtanın yanlız beyazı ile birlikte kıymanın içine eklenir ve yoğrulmaya devm edilir. Bu kıvamda küçük parçalar alınarak misket büyüklüğü şeklinde elde yuvarlanır. İsteğe göre Ayçiçek yağında rengi dönecek kadar kızartılır. Bir tencerede 1 Kaşık içinde 1 fircan un hafifçe kavrulur. Üzerine su katılır, kaynayınca köfteler eklenir. 15 dakika kadar kaynatılır ayrı bir kapta 1 yumurtanın sarısı ile 1 limon suyu karıştırılır. Kaynayan sudan biraz alınarak bu karışımın içine katılır, daha sonra bu terbiye köftelerin üzerine eklenerek karıştırılır ve Ateşten indirilir servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder