14 Mayıs 2008 Çarşamba

ÇAY SAATİ PASTALARI

6 su bardağı un (yaklaşık)
1 su bardagı sıcak su
2 su bardağı sıcak süt
1 paket yaş maya
1 yumurta (sarısı üzerine)
1 yemek kasığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
Iç malzemeleri
1 su bardagi ceviz içi
1 su bardagi sıvıyağ
1,5 su bardağı haşhaş ezmesi
*Sıcak suyu, şekeri büyük bir kaba koyalım ve mayayı da ekleyip kenarda kabarması için bekletelim. *Süt,yumurta akı ve tuzu da ekleyelim, karıştıralım..Unu ağır ağır yedikçe ilave ederek yumuşak bir hamur yoğuralım… *Mayalanması için ağzı kapalı olarak bir kenarda bekletelim. *Hashas ezmesini,iri çekilmis cevizi ve sıvı yağı karıştıralım,hamurun uzerine sürmek için. *Mayalanan hamurumuzu 3 bezeye ayıralım ve her bezeyi tek tek unlanmış zeminde merdaneyle açalım…Çok ince açmak gerekmiyor.. *Üzerine haşhaşlı harcı bir kaşık ile her tarafına gelecek şekilde sürelim. *İkinci hamuru da açıp ilk hamurun üzerine serelim ve harcı sürelim. *Üçüncüye de aynı işlemi yapalım..Hamuru ikiye bölelim ve üst üste koyalım..Yani altı katlı oldu hamurumuz.. *İki parmak kalınlığında bir şerit keselim ve elimizin bir yukarı biri aşağı gelecek şekilde buralım, uzatıp inceltelim... *Tepsimizin ortasından başlayarak kendi etrafında dolayalım.. *Bütün hamuru bu şekilde yapıp bitirdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürelim ve biraz daha tepsi mayası gelsin diye bekletelim.. *200 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
adaşım

Hiç yorum yok: