3 Ekim 2008 Cuma

MGM Grand hoteli

MGM Grand Hotel 5005 odası ile dünyanın en büyük Otelidir. 43,3 hektarlık alanı bulunan otel Las Vegas’ta bulunmaktadır.
ABD'de sadece gücü yetecek zenginlere hitap eden otellerin gecelik fiyatının binlerce doları bulduğu, bu konuda 5 bin dolarlık gecelik ücretiyle Las Vegas'taki MGM Grand otelinin ilk sırada yer aldığı bildirildi.


ABD'de iş çevrelerine hitap eden Forbes dergisinde yer alan bir habere göre, bu fiyatta oda kiralayanlar ödedikleri her kuruşun karşılığını alırken, geceliği 300 dolarlık lüks bir otelin 10 katından fazla bir fiyatı bulabilen bu otellerin özelliğinin normal otellere oranla daha az odaya sahip olmaları ve gizlilik, genişlik ve servise büyük önem vermeleri olduğu kaydediliyor. Forbes'in en pahalılar listesinde yer alan The Point in The Adirondacks otelinde sadece 11 oda, bu listedeki en büyük otel olan New York City'deki Ritz-Carlton Central Park South Oteli'nde 277 oda bulunuyor. Bu otellerin çoğunun geniş araziler içinde özel hayatın mahremiyetini temin edecek özellikte olduğuna dikkat çekilirken, ABD'nin en pahalı otelleri ve gecelik fiyatları şöyle sıralanıyor: - The Mansion at MGM Grand (Las Vegas): 5000 dolar - The Point in The Adirondacks (Saranac Lake, New York): 1.250 dolar- Little Palm Island (Little Torch Key, Florida): 1.095 dolar - Twin Farms (Barnard, Vermont): 950 dolar - The Golden Doors Fitness Resort and Spa (Escondido, Kaliforniya): 928 dolar - Cal-a-Vie (Vista, Kaliforniya): 785 dolar - Amangani (Jackson Hole, Wyoming): 700 dolar - Ritz-Carlton Central Park South (New York): 700 dolar - Casa Palmero (Pebble Beach, Kaliforniya): 685 dolar - In at Palmetto Bluff (Bluffton, Güney Carolina): 600 dolar.


1 yorum:

Şükrü Yılmaz dedi ki...

Hayirli Gunler Ailenizle Birlikte Saglikli Neseli ve Guzel Bir Hafta Sonu Tatili Gecirmenizi Dilerim.Sevgiyle Saygiyla vede Saglikla Mutlu Kalin Allaha Emanet Olun.Saygilarimla

TAM VAKTI

Gecmise ait ne varsa attin tozlu raflardan
Yalanci gozleri sozleri
Karanlik kuyulara saliverdin
Sessizlik vurmus bos duvarlarini
Icinde bir anlik bir heves bile kalmamis
Silip attin seni uzen ne varsa herseyi
Suya cizdigin hayâllerini bos vaadleri
Yuregini yaralayan kan kirmizi izleri
Bir cirpida gomdun sahte sevdayi
Arzuladigin mutluluk avuclarina düstü simdi
Yagmur misali serinletti kanayan
Yarali bicare yuregini
Simdi mutlu olmak murada ermenin tam vakti
Herkes yalandan sevmez ki

Alinti:Aysegul Kor
http://www.siirkolik.com/siirler/10575-tam-vakti.asp

Sukru Yilmaz
Antakya-Hatay

http://sukruyilmaz.net
http://sukruyilmaz.net/blog