14 Kasım 2008 Cuma

ÇAY SAATİ PASTALARI

TIRTIL KURABİYE

MALZEMELERİ

1 paket margarin oda sıcaklıgında

1 su bardağı sıvı yağ

2 yumurta

6 yemek kaşıgı pudra şekeri

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

aldığı kadar un

bitter çikolata

üzeri için antep fıstığı ve hindistan cevizi

YAPILIŞ

Üzeri için kullanacağımız malzemeler hariç diyerlerini bir kabın içerisine alarak çok sert olmayacak bir şekilde yoğuralım .Yağlı kağıdı serdiğimiz tepsiye tırtıl kalıbıyla sıkarak şekillendirelim 180 derecelik fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirelim daha sonra çikolatayı benmari usulü eritelim. Tırtıl kurabiyelerimizi isteye göre çikolata sosuna hindiztan cevizi veya antep fıstıgına bulayarak servis yapalım AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: