8 Kasım 2008 Cumartesi

ÇAY SAATİ PASTALARI

SİBELİN TUZLU ÇUBUKLARI

Malzemeler;
1 paket tereyagı
1 subardağı sıvı yağ
1 su bardagı sut
1 tatlı kasıgı seker
1 tatlı kasıgı tuz
2 yumurta(sarısı üzerine akı içine)
1 paket kabartma tozu
aldigi kadar un


YAPILIŞI
Odaki tereyagi,sut,yumurta akı sıvıyag,tuz,seker,kabartma tozu karıstırılır.Un yavas yavas yedirerek yogrulur. Yumusak bir hamur elde edilir.Hamur elimizi bırakana kadar yogrulur.20 dakika dinlendirilir.Daha sonra tezgahın uzerinde ince uzun cubuklar yapilir istediginiz uzunluklarda kesilir.Tepsiye dizilir uzerine yumurta sarısı surulur, Önceden ısıtılmış fırında 200c de altı üstu kızarana kadar pisirilir. AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: