11 Ocak 2008 Cuma

TURŞU YAPIMI

KIRMIZI BİBER TURŞUSU

MALZEMELER
2 KG kırmızıbiber
4 çay bardagı sirke
8 diş sarımsak
kaya tuzu
1,5 çay bardağı zeytinyağı
6 Adet Yeşil Biber

YAPILIŞI

Kırmızı biberler bol su ile yıkanır.Sonra temiz bir bezle kurulayın.Fırın tepsisinin üzerine dizin.Biberleri orta ısılı fırında yumuşayıncaya dek pişirin.Fırından çıkararak soğutun.Biberleri zedelemeden kabuklarını soyun.Küçük parçalar halinde doğrayın.Ayrı bir kaptadoğranmış sarımsakları,4 çay bardağı sirkeyi ve dilediğiniz kadar tuz ile iyice karıştırın.Sonrabiberlerin üzerine dökün .Sarımsakların biberlerin arasına ğirmesini sağlamak için kavanozu birkaç kez sallayın.Son olaroküzerine 1,5 çay bardağızeytinyağı ekleyin Kavanozun kapağını iyice kapatın ve 2 gün buzdolabında bekletin:
NOT :Kırmızıbiberleri teflon tavada pişirebilirsiniz Ancak fırında pişen biberlere göre kabukları biraz daha zor soyulur.

Hiç yorum yok: